Auto belandt in tuin in Bemmel na achtervolging

Foto:

Na een achtervolging door de politie in Bemmel is maandagavond 13 januari een auto in een tuin beland. Niemand raakte bij het voorval gewond. De politie heeft twee arrestaties verricht.

De achtervolging ontstond omstreeks 19.00 uur toen agenten een Renault Megane zagen rijden over de Dijkstraat. In de Renault zaten vier personen. Toen de agenten de auto wilden laten stoppen voor een controle ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Aanvankelijk verloren de agenten de Renault even uit het zicht waarna deze kort daarop leeg aangetroffen werd in de tuin van een woning aan de Dijkstraat.

Inbrekersgereedschap

Op aanwijzen van omstanders werden in de nabijheid twee jonge mannen aangehouden die uit de Renault zouden zijn weggevlucht. Het bleek te gaan om een 17-jarige Wageninger en een 20-jarige inwoner van Veenendaal. Van de overige twee inzittenden ontbreekt nog elk spoor. In de Renault zijn onder meer inbrekersgereedschappen aangetroffen.

Macht over stuur kwijt

Vermoedelijk raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt toen hij vanaf de Dijkstraat de Dominee Israëlstraat wilde inrijden. Daarbij werd een tuinhek geraakt en kwam de Renault tegen een boom tot stilstand.

De politie heeft de zaak verder in onderzoek. De twee arrestanten zitten nog vast.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties