Informatieavond OBC Bemmel 14 januari

Foto:

Op dinsdagavond 14 januari 2014 organiseert het Over Betuwe College Bemmel vanaf 19:30 uur een speciale informatieavond voor leerlingen, ouders en verzorgers. Tijdens deze avond krijgen de bezoekers een goed beeld van de school, de verschillende programma’s: Tweetalig Onderwijs havo en vwo, vmbo Lifestyle, Sportklas havo en er wordt extra aandacht besteed aan het vwo-programma.

Tweetalig onderwijs

Het tweetalig onderwijs (TTO) op OBC Bemmel is een volledige opleiding havo of vwo in twee talen. Daarnaast draait het om internationalisering. Het tweetalig onderwijs op OBC Bemmel heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt. Zo mocht deze afdeling begin dit schooljaar weer hun Senior certificaat in ontvangst nemen. 

Vmbo Lifestyle

Naast tweetalig onderwijs wordt tijdens de informatieavond het talentenprogramma vmbo Lifestyle belicht. Jongeren die geïnteresseerd zijn in gezonde voeding, bewegen, een gezonde leefstijl en alles wat daarbij komt kijken komen zeker aan hun trekken met dit programma. 

Sportklas havo

Een ander talentenprogramma is de Sportklas havo. Dit is een speciaal programma waarin de leerlingen naast het reguliere onderwijs nog extra uren lichamelijke opvoeding (LO) krijgen. 

Vwo

Het vwo van OBC Bemmel heeft een unieke opzet waarin je deels je eigen pad bepaald. Het programma is zo opgebouwd dat het leerlingen de kans geeft om uit te blinken op verschillende gebieden en om hun kennis te verbreden. Maar ook aan de extra ondersteuning is gewerkt. Zo worden waar nodig extra steunlessen voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde aangeboden.

Informatieavond en open dag

Tijdens de informatieavond zijn er algemene voorlichtingsrondes en mini-lessen. Bezoekers kunnen ook gesprekken voeren met leerlingen en docenten. De informatieavond zal plaatsvinden op dinsdag 14 januari en begint om 19.30 uur in de aula van het OBC Bemmel, locatie de Heister 1.

Daarnaast zijn geïnteresseerden van harte welkom tijdens de open dag op zaterdag 1 februari vanaf 10:00 uur – 13:00 uur. Voor meer informatie omtrent de open dagen kan men terecht op www.sgomb.nl.


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties