Ik help op de Filipijnen, steunt u mij?

Op 28 december vertrok ik naar het eiland Bohol op de Filipijnen. Ik help daar om het huis van Julieta en haar familie weer op te bouwen wat in oktober 2013 is getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. Later kregen zij ze daar ook nog de Tyfoon Haiyan overheen. Ik vertel u graag over onze inspanningen…wilt u mij misschien sponsoren?

Zondag, 5 januari 2014
Zaterdagavond om 9 uur naar bed gegaan. Geslapen tot zondagmorgen 8 uur. Vandaag met Julieta en haar zoon op pad. We hebben voor de hele dag een tricycle met chauffeur gehuurd. Eerst gaan we naar het Habitatdorp om de bewoners te ontmoeten van 2002 en 2006.

fw15twogo7tijniudk1lizazh

Ontvangst is aller hartigst. De families kennen me nog. Daarna Pangalobeach. Als je hier naar het strand wilt, moet je ervoor betalen, maar dan heb je wel een prieel tot je beschikking. We zwemmen. Het is wel heel raar iedereen zwemt met z’n kleren aan. 

Maandag, 6 januari 2014
Iets over achten haalt Ondou mij op. Eerst halen we de bestelde rioleringsbuizen en een toiletpot op. 2 km voor het huis is de weg te slecht om door te rijden, we gaan verder te voet met de materialen op onze nek.

Vandaag de hele dag gemetseld. Het schiet al aardig op met de metselblokken, als we maar genoeg hebben.

vd8jb0cyl8xk920hcdyvo2iok

Tussen de middag krijgen we altijd een lunch/diner. Het eten is erg goed en gevarieerd. Verder is het hier net een huishoudingen van Jan Steen. Als je even niet kijkt, ligt de hond en de kat op tafel en scharrelen de kippen door het huis. Heel bijzonder allemaal. Vandaag is het niet zo warm. Kan ook zijn, dat ik aan de warmte begin te wennen. 

u2mpds9egv22za0y4rbk5oper

Donderdag, 9 januari 2014

Vandaag geholpen met betonstorten van de aanrechtbladen, een voor het wassen en een voor het koken. De moeder wil nog niet over op gas en wil met hout stoken. Is het aanrechtbladen net super glad afgewerkt, loopt er een kip overheen.

mjjtsuaqeqs7xssu7xd8imy22

Nog een kozijn gemaakt, heel simpel van rechthoekige balkjes. Ook materialen, zand en grind, aangesleept. Het raakt al aardig op en we hebben niet genoeg voor de hele begane grondvloer. Gelukkig is er nog wat donatiegeld binnengekomen, waar ik super blij mee ben. 

Vrijdag, 10 januari 2014
Vanmorgen opgehaald met het busje. Wordt weer 20 minuten wandelen. De band van de vrachtwagen kan niet gerepareerd worden, totaal versleten er moet een nieuwe worden gekocht. De jongens beginnen met beton maken en ik begin met het kozijn. En ik help Rudy en de os met aanvoer van zand en grind. De os bepaalt het tempo. Hij moet af en toe rusten. Het is ook super zwaar. Als we weer naar huis gaan is de badkamer en keukenvloer klaar. De vloer wordt direct glad afgewerkt. Junjun is hier erg handig in. Terug in het hotel ga ik met Shine in de Tricycle de stad in om emmers te kopen die we nodig hebben bij het beton storten. Ook koop ik wat koekjes, chips en instantkoffie.

Zaterdag, 11 january 2014
Het hoost nog steeds, de regen valt stijl uit de lucht. Ik maak me zorgen of we wel kunnen werken. Weer 20 minuten wandelen nu door de regen. Gelukkig is het zand gebracht.

l0n3l5ew48uyzz6htg0iqe9fk

We beginnen met de vloeren te egaliseren en maken binnen beton. s’ Middags lijkt het droog te worden. Ik maak het kozijn af en begon met de muur van de keuken. Dit is wel mooi gedaan. Het aanrecht is naar buiten gebouwd en daar komt ook het kozijn. We sluiten de week in villa Alzhun af met een pilsje, San Miguel.

Wilt u mij sponsoren?

U kunt hier mijn eerste verslag en tweede verslag teruglezen.

Mocht u mij willen sponsoren, mijn rekeningnummer is 2270639 tnv R.Bolscher met vermelding “Huis Julieta”.

Groet René

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties