Bouw nieuwe sporthal OBC Huissen in april van start

Foto:

Vanaf medio mei zal op het grasveld aan de voorzijde van het OBC Huissen een tijdelijke sporthal geplaatst worden. Met deze sporthal kunnen de leerlingen van OBC Huissen weer profiteren van voldoende sportfaciliteiten dichtbij de school. Daarnaast zal de school de sporthal ook ter beschikking stellen aan diverse verenigingen uit de omgeving.

Al geruime tijd wordt er gesproken over de uitbreiding van de huisvestingscapaciteit van het sportonderwijs voor OBC Huissen. Het OBC Huissen heeft vanuit haar inhoudelijke onderwijsprogramma, waar sport een belangrijk onderdeel van uitmaakt, behoefte aan meer gymcapaciteit dan er nu in Huissen beschikbaar is. Het tekort wordt steeds schrijnender en de behoefte aan voldoende sportvoorzieningen wordt steeds groter.

“We zijn erg blij met de tijdelijke, nieuwe sporthal. Bewegen en gezond leven wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Leerlingen willen graag sporten/bewegen en het is ook goed voor hun groei en ontwikkeling. Daarnaast willen wij de kwaliteit van ons onderwijs blijven verbeteren. De leerlingen waren altijd veel tijd kwijt door de busreizen naar andere sportvoorzieningen. Rooster technisch was dit natuurlijk ook altijd een enorme klus. Nu kunnen we de onderwijstijd efficiënter inzetten, aldus Janine Klein Willink directeur OBC Huissen. 

“We gaan ervan uit dat de sporthal voor een periode van 5 jaar gebruikt kan worden. De gemeente draagt bij aan de financiering van de tijdelijke sporthal. Onze ambitie ligt wel bij een maatschappelijke, lange termijn oplossing voor Huissen.  Het zal hopelijk een opstap zijn naar een mooi multifunctioneel centrum in Huissen,” aldus Klein Willink.

De school heeft onlangs de buurtbewoners uitgenodigd om het één en ander toe te lichten en vragen te beantwoorden. “Wij vinden het contact met de omwonenden erg belangrijk, we zullen hen ook blijven informeren en betrekken bij de vorderingen van de sportvoorziening.” De bouw van de tijdelijke sporthal zal in april gaan starten.

Op zaterdag 1 februari houdt het OBC Huissen een open dag. Tijdens deze dag kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen over het onderwijsaanbod en de nieuwe sportvoorzieningen. 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties