Koud winterweer van de baan?

De beloofde terugval naar normale temperaturen voor half januari hebben we dit weekend in de pocket. Eerder deze week leek het erop dat we na het weekend direct verder zouden dalen naar temperaturen beneden normaal; oftewel koud winterweer. Langzaam maar zeker is dit verhaal op losse schroeven komen te staan. Een streep door het verwachte winterweer?

Lagedrukinvloed sterker dan eerder verwacht

Onder invloed van een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië zou komende week met een oostenwind koude vrieslucht worden aangevoerd tot in ons land. Dit zou gepaard gaan met enige sneeuwval en temperaturen die overdag amper boven nul uitkomen.

fdbryiqamx5s5b2judzc5sq2s

In de meerderheid van de laatste berekeningen wordt het hogedrukgebied boven Scandinavië echter minder sterk en wordt een lagedrukgebied boven de Britse Eilanden juist krachtiger. Dit lagedrukgebied zorgt ervoor dat wind bij ons meer zuidelijk blijft en echte winterkou ons (voorlopig) niet kan bereiken. Een minderheid van 30% van de berekeningen laat de kou later in de week ons land alsnog bereiken.

d2jboki6615z1ituxxwbdvl0q

Geen winterse perikelen?

De kans is groot dat de temperatuurdaling komende week dus niet doorzet. Toch betekent dit niet dat er geen kans is op winterse perikelen. Tijdens heldere nachten kan het afkoelen tot rond het vriespunt en is er kans op gladheid. Komende nacht is daar een mooi voorbeeld van. Bij weinig wind komt het op veel plaatsen tot lichte vorst en kunnen vochtige wegen bevriezen.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.