Duurzaamheid hoog in het vaandel bij de gemeente

Foto:

Gemeente Lingewaard staat open voor initiatieven die de interesse voor duurzame producten stimuleren. Daarom heeft de gemeente onlangs 2500 euro beschikbaar gesteld aan stichting Fair & Young die op 11 tot 13 april een masterclass ‘duurzame ontwikkeling’  gaat organiseren in het Dominicanenklooster te Huissen.

De stichting verwacht, dat circa 80 jongeren en jong volwassenen hieraan gaan deelnemen om kennis op te doen en inzichten te delen op gebied van eerlijke handel, duurzaam milieubeleid en armoedebestrijding.

Het succes van duurzaamheid hangt mede af van de inzet van inwoners. Kiezen zij ervoor om duurzame keuzes te maken bij hun aankopen, in hun werk en privéleven? Als consument laten burgers zich immers vaak leiden door prikkels. Hoe aantrekkelijker en breder het aanbod van duurzame producten en diensten is, hoe groter de kans dat de burger zal kiezen voor duurzaamheid.

Subsidieverordening duurzaamheid
Maar ook voor andere initiatieven is de gemeente bereid dit financieel te ondersteunen. Zo heeft de gemeenteraad onlangs een subsidieverordening voor duurzaamheid vastgesteld die per 1 januari 2014 in werking is getreden.. Heeft u interesse of wilt u meer weten over deze subsidieverordening neem dan contact op met de duurzaamheidcoördinator  tel. 026-3260111.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties