Kinderen van Mikado maken kennis met gehandicaptensport

Foto:

Dinsdag 7 januari heeft basisschool Mikado uit Bemmel kennis gemaakt met (S)cool on Wheels, een project van Fonds Gehandicaptensport. De SWL Combinatiefuncties Sport kwam in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport op bezoek bij de gymles van de combinatieklas 7 en 8. 

Project
(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject voor kinderen in het basisonderwijs uit groep 7 en 8. Het project bestaat uit een gedeelte theorie in de klas en een praktijkgedeelte in de gymzaal, waarin de kinderen ervaren wat het is om te leven en sporten met een handicap. De kinderen bekijken filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap en zij mogen vragen stellen aan de docent, die zelf een lichamelijke handicap heeft.

Op speelse en interactieve wijze leren de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook leren zij welke sporten je kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buiten spel mag staan.

De kinderen van groep 7 en 8 mochten zelf ervaren in de gymzaal hoe het is om te sporten met een handicap. De kinderen leerden hoe je moet rijden in een rolstoel en speelden een partijtje rolstoelbasketbal.

2

Fonds gehandicaptensport
Sport maakt je lichamelijk en mentaal sterk voor het dagelijks leven en is juist daarom voor mensen met een handicap essentieel. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. 

(S)Cool on Wheels is een landelijk project van Fonds Gehandicaptensport. Hoofdsponsor van het project is de Rabobank Foundation. De Rabobank doet dit omdat zij nauw is betrokken bij de gehandicaptensport en komt vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op voor kwetsbare groepen in de samenleving. Rabobank Oost Betuwe biedt 8 basisscholen de mogelijkheid om deel te nemen aan dit unieke project.

Dankzij de donatie van Rabobank Oost Betuwe heeft basisschool Mikado deel kunnen nemen aan (S)Cool on Wheels.

Stichting Welzijn Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties