Burgemeester: “2014 in teken van ondernemend Lingewaard”

Het college van Burgemeester en wethouders bezoekt iedere maand een bedrijf in onze gemeente. In het kader van mijn kennismaking met de gemeente ga ik daarnaast ook alleen langs bij bedrijven. Ik ben onder de indruk van de originaliteit en creativiteit van de ondernemers in onze gemeente.

Bedrijvigheid is essentieel voor een gemeente. Niet alleen omdat ondernemingen zorgen voor werkgelegenheid, direct en indirect. Maar ook omdat zij belangrijk zijn voor onze gemeenschap. Hun financiële of materiële ondersteuning is onontbeerlijk voor onze verenigingen.

Onze gemeente kent bijzondere bedrijven. Innovatieve ondernemers die, ook en misschien wel juist in deze crisistijd, oplossingen zoeken om efficiënter te werken. Bedrijven die soms ingrijpende maatregelen hebben moeten treffen en afscheid hebben moeten nemen van medewerkers. Maar ook bedrijven die kampen met een tekort aan juist opgeleide medewerkers.
Ondernemers in de maakindustrie, handelsondernemingen, dienstverlening, detailhandel en tuinbouw, ze hebben een plek gevonden in onze gemeente. Ze ondernemen hier graag.

Klik op bovenstaande foto voor een indruk  van de

bedrijfsbezoeken van de burgemeester

De gemeente wil graag met hen in contact komen en blijven. Om ervoor te zorgen dat onze inwoners er werk kunnen vinden, ook als ze beperkingen hebben zijn of extra begeleiding nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat onze inwoners, en dus ook onze jeugd, de opleidingen volgen die aansluiten bij de vraag van de werkgevers in onze gemeente. Om afspraken te kunnen maken over stageplaatsen en andere inwerkmogelijkheden, zodat als zo meteen veel oudere medewerkers met pensioen gaan, er nieuwe ingewerkte medewerkers klaarstaan om het over te nemen.

De gemeente maar ook de gemeenschap heeft belang bij overleg met de detailhandel en pandeigenaren over hoe we leegstand van winkels kunnen aanpakken. Staan panden tijdelijk leeg vanwege de crisis of moeten we de centra van onze kernen anders gaan inrichten om deze aantrekkelijk en leefbaar te houden?

2014 staat wat mij betreft dan ook in het teken van Ondernemend Lingewaard. Omdat een goed ondernemingsklimaat essentieel is voor onze gemeente en onze inwoners! Ik wens u allen een zeer goed, gezond, succesvol en Ondernemend 2014!

Marianne Schuurmans-Wijdeven


Burgemeester Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties