Mag ik mijn moeder betalen vanuit het PGB?

Foto:

Ik ontvang  een persoonsgebonden budget voor hulp bij het huishouden. Ik had een goede hulp maar die is gestopt en ik ben op zoek naar een nieuwe hulp en dat wordt toch wel erg lastig. Mijn moeder heeft aangeboden dat zij wel bij mij het huishoudelijk werk wil komen doen. Zij doet al zo veel, maar ze kan dat ook omdat zij geen baan heeft. Mag ik haar ook betalen vanuit het Pgb, ook als het om familie gaat?

Antwoord
Omdat u al een Pgb heeft toegekend gekregen voor huishoudelijke hulp kunt u dat besteden om huishoudelijke zorg in te kopen. Uw moeder kan dus door u met een Pgb betaald worden onder bepaalde voorwaarden. U moet dit wel verantwoorden naar de gemeente toe.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook altijd terecht bij afdeling Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 12.30 uur op telefoonnummer 026-3160111, kies optie 1.

Bovenstaande vraag heeft u mogelijk eerder gelezen.Hierop zijn bij de gemeente vragen gekomen en daarom wordt opnieuw aandacht besteed aan deze vraag.

Bron: Gemeente Lingewaard


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties