Afscheid van voorzitter imkervereniging

Foto:

Zaterdag 28 december heeft Eric Blanker na 33 jaar het voorzitterschap van Imkervereniging Oost-Betuwe overgedragen. Sinds 1981 heeft Eric de voorzittershamer gehanteerd en voor de bijenhouderij zijn sporen verdiend. Hij was niet alleen actief in de regio maar nam regelmatig deel aan allerlei landelijke werkgroepen en is zelfs enige tijd voorzitter geweest van de landelijke imkerbond ABTB.

De imkervereniging Oost-Betuwe heeft onder het genot van gluhwein en oliebollen stilgestaan bij het afscheid van haar voorzitter. Hij werd toegesproken door zijn opvolger Adriaan van Egmond. Deze memoreerde zijn grote praktijkkennis. Doordat Eric zitting had in vele werkgroepen  was hij zeer goed geïnformeerd en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Eric was royaal in het beschikbaar stellen van deze kennis aan de imkers. Ook werd stilgestaan bij het feit dat vele imkerverenigingen de afgelopen jaren opgeheven zijn of een kwijnend bestaan zijn gaan leiden omdat het aantal bijenhouders drastisch is teruggelopen.

Mede dank zij de inspanningen van Eric is bij de imkervereniging Oost-Betuwe het aantal leden de laatste jaren weer groeiende. Voor een voorzitter die gedurende de afgelopen 33 jaar al deze ontwikkelingen heeft meegemaakt  is dan ook een mooi moment het stokje over te dragen nu er een nieuwe aanwas van leden is.

Namens alle imkers werd Eric bedankt voor zijn grote inzet. Als blijk van waardering werd hem een fraai aardewerken herdenkingsbord aangeboden. Zijn vrouw Jolanda werd eveneens in de hulde betrokken met een mooie bos bloemen

Op deze laatste verenigingsbijeenkomst van het jaar hebben de imkers ook nog een kleine scholingsbijeenkomst gehad over Varoa-bestrijding in de wintermaanden.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties