Volgende week sneeuw in Nederland!

Foto:

We beleefden de afgelopen dagen recordwarmte in Nederland. Niet eerder was het begin januari zo warm met 14,5 graden op maandag. Maar het weer staat op het punt te gaan veranderen met begin volgende week zelfs kans op echte sneeuw volgens weeronline.

Weerrecords afgelopen tijd

Verschillende weerrecords sneuvelden afgelopen tijd. Zo was vrijdag de warmste 3 januari ooit gemeten en leverde ook maandag 6 januari een dagrecord af. De 14,5 graden van maandag was zelfs de hoogste temperatuur ooit begin januari gemeten en de op één na warmste januaridag ooit. Dinsdag was Maastricht de koploper met de hoogste temperatuur ooit ergens in Nederland gemeten op 7 januari.

Behalve de temperatuur viel vooral de wind op. Regelmatig kwam het tot storm en zware windstoten.

Eindelijk richting winterweer

Na een bijzonder warme december (6e plaats warmste decembermaanden ooit) en op 2007 na het warmste begin van januari ooit staat het sein op groen voor een hernieuwde kennismaking met de winter.

Vanaf vrijdag verlaten we de dubbele cijfers in de temperatuur en in de nacht van zaterdag naar zondag koelt het verder af en is er voor het eerst in januari kans op vorst aan de grond.

De overgang wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied dat zich uitbreidt van Centraal Europa naar onze omgeving. Hierdoor komt een oostelijke stroming op gang.

Volgende week eindelijk profijt van de winterbanden, handschoenen, muts en sneeuwschep

Na maandag is de kans groot op een koude oostenwind met een reële kans op sneeuwval. De temperaturen kelderen tot onder normale waarden, door de wind voelt het ook nog eens flink kouder aan.

Waarschijnlijk profiteren Nederlandse automobilisten voor de eerste keer van hun winterbanden. Sjaals, handschoenen en een muts zijn eindelijk echt nuttig volgende week.

Het blijft volgende week koud weer.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.