Portretten Beatrix geveild tijdens nieuwjaarsreceptie Lingewaard

Op elk gemeentehuis hoort een portret van het staatshoofd te hangen. Op 30 april trad toenmalig koningin Beatrix af en werd prins Willem-Alexander gekroond tot koning van het koninkrijk der Nederlanden. Wat gebeurd er dan met de portretten van het voormalig staatshoofd?

Die vraag werd ook gesteld in de gemeente Lingewaard. De gemeenteraad heeft daar een motie aangenomen dat de aanwezige portretten van prinses Beatrix geveild moeten worden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De opbrengst zal gaan naar de lokale Oranje verenigingen.

g2of382x5ovn8py0iupz1u3tg

Dus aankomende donderdag, 9 januari, zullen de drie aanwezige portretten van prinses Beatrix geveild worden. De veilingmeester is de initiatiefnemer van de motie, Sjoerd Wannet, lijsttrekker D66.

Om 19:00 begint de gemeentereceptie en na de opening zal de veiling van de portretten beginnen. Iedereen is welkom om een bod te doen en in het bezit te komen van een portret van prinses Beatrix zodat de portretten niet zullen gaan verstoffen op het gemeentehuis.

De receptie duurt tot 21.00 uur.

Zalencentrum De Klok

Markt 1 Gendt

t4crax8kxovqy59ayw2ruju8u

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties