Een kei met historische toekomst

Foto:

In Huissen hebben zich onlangs Orpa en Cevin in De Hoeve gevestigd. Het stel heeft roots in Oosterbeek, Arnhem en Angeren. Wellicht mede daarom stond men meteen positief ten aanzien van het verzoek van het Exoduscomité een levensgrote kei in hun tuin een nieuwe toekomst te geven. Deze kei zal in de directe omgeving onderdeel gaan vormen bij de verdere versterking van het thema WO II.

In 2014 wordt in de gehele regio aandacht besteed aan het feit, dat zeventig jaar geleden de operatie Market Garden plaats vond. De mislukking van deze operatie heeft  voor de Betuwe ingrijpende rampzalige gevolgen gehad voor mens en bebouwing. Ook tijdens de jaarlijkse Exoduswandeltocht zullen enige van de nieuwe elementen te zien zijn.

Deze wandeltocht is op de laatste zaterdag 28 juni. Voorinschrijven is mogelijk vanaf 1 februari via www.exodushuissen.nl.

Een tweede kei erbij!

Natuurlijk zijn we zeer blij met de tweede kei, die we onlangs kregen ten behoeve van één van de projecten in Elden. Op 5 januari werd ons deze beschikbaar gesteld door Gérard Hermsen uit Huissen Zand. Deze kei is qua formaat zò groot, dat wij de kei als het ware kunnen verbinden met een uniek project aan de Linge. Heel graag houden wij u nader op de hoogte over de ontwikkelingen aldaar.

2

Op de foto staat een trots bestuurslid, Max Bozon, wijzend naar de nieuwste aanwinst.

Ook deze kei zal dus een rol gaan krijgen in het versterken van het thema WO II in de Betuwe. Iedereen zal er dit jaar nog nader kennis mee kunnen gaan maken!

Boer Jan Willemsen vervoert de toekomstige herdenkingskei (boven). Foto Exoduscomité.


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties