Politiek team start Energy Battle

Foto:

Op 6 januari 2014 start het derde team van de gemeente Lingewaard met de Energy Battle. Tien deelnemers uit de politiek gaan thuis zoveel mogelijk energie en gas besparen. In totaal doen vijf leden van Groenlinks mee, drie leden van Lokaal Belang Lingewaard en twee wethouders. 

Wat is het?
Een energiebesparingswedstrijd tussen gemeenten. Gemeenten gaan met ieder 3 teams (ambtenaren, bewoners, raadsleden, en anderen) de uitdaging aan om in drie rondes van 4 weken thuis zoveel mogelijk energie besparen. Dit jaar organiseert Het Klimaatverbond voor de derde keer deze energiebespaarwedstrijd tussen gemeenten.

Start

Gisteren, op vrijdag 3 januari 2014, heeft het derde team uitleg gekregen over de Battle en werden de Energy Wattchers (een apparaatje om het energiegebruik te monitoren) en inlogcodes uitgereikt. Tevens gaf Frans van Herwijnen van Lingewaard Energie tips om energie te besparen. 

2014-01-0320-25-29

Energieteams

De eerste ronde van de Battle hebben medewerkers van de gemeente meegedaan, zij bespaarden gemiddeld 12% energie. Het tweede team bestond uit inwoners die zijn aangesloten bij Lingewaard Energie. Zij bespaarden gemiddeld 9%. Nu is het aan het derde team om flink wat energie en gas te besparen thuis. 

Enthousiast

Alle deelnemers zijn erg enthousiast. “Het hele gezin deed mee!” Een zoon die zich afvraagt of hij de verwarming nog wel aan mag doen nu het gezin meedoet met de Battle. Gepensioneerden die niet langer in alle kamers de verwarming aan mogen van zichzelf, maar nog slechts in één of twee kamers. Iemand die de houtkachel veel meer is gaan gebruiken, waardoor hij wel 30% gas heeft bespaard. Tips te over.

Wattcher

Alle deelnemers registreren thuis hun energieverbruik. Dat doen zij met behulp van de Wattcher, een energiemeter die inzicht geeft in het stroomverbruik van het hele huis. Vervolgens worden de resultaten online bijgehouden. Elke deelnemer krijgt tips om zo veel mogelijk energie te besparen. 

Einduitslag

Op vrijdag 7 februari, op ‘warme truiendag’, maken we bekend welk gezin uit alle teams van Lingewaard de meeste besparing heeft gehaald. 

Meer informatie

Lingewaard strijdt tegen 11 andere gemeenten, meer informatie staat op www.klimaatverbondenergybattle.nl. Via de website www.lingewaard.nl/duurzaamheid vindt u meer informatie over energiebesparing.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties