Afsluiting “Blazersbende” Tweespan in Muziekgebouw Het Stedium in Huissen

Foto:

Op vrijdag 20 december is in Muziekgebouw Het Stedium aan de Muntstraat 10 in Huissen de afsluiting gehouden van “Blazersbende” voor de leerlingen van groep 6 van Basisschool Het Tweespan.

Het Blazersbende project, dat in de Gemeente Lingewaard nu al enkele malen op een basisschool is gegeven, wordt op school uitgevoerd door de Open Academie in samenwerking met een muziekvereniging, in dit geval de Stedelijke Muziekvereniging Huissen.

De kinderen leren in het project eerst in 4 lessen alles over de blaasmuziek en de instrumenten daarin. Verder komt de manier van spelen aan bod; hoe de tonen op een instrument worden gemaakt; het dirigeren en er zijn leerzame video fragmenten.

Daarna krijgen de leerlingen zelf een echt instrument, waarop ze in 8 lessen, verdeeld in de groepen: koper, hout en slagwerk onder leiding van elk een docent een aantal liedjes gaan instuderen. Ze kunnen dan het instrument ook mee naar huis nemen om te oefenen. 

Bij de afsluiting zingen en spelen de kinderen samen met het harmonie orkest van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen voor hun ouders en familie. 

Meer weten over de Stedelijke Muziekvereniging Huissen; over de opleidingen of over de orkesten? Neem contact op via telefoonnummer: 06-13865492; via e-mail: secr.smh@stedelijkemuziekhuissen.nl of kijk voor meer informatie op www.stedelijkemuziekhuissen.nl

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties