Warmste 3 januari ooit

Foto:

Nog nooit was het volgens weeronline zo warm op 3 januari als vandaag. Om 13.40 uur oversteeg de temperatuur in De Bilt de 11,8 graden. Daarmee is het oude record uit 1948 uit de boeken.

Op dit moment is het 12,2 graden. Misschien dat de temperatuur nog iets door stijgt. Door de buien van vanmiddag zal de temperatuur weer wat zakken. De warmste plaats tot nu toe is het Limburgse Ell met 12,6 graden.

Ook de natuur raakt van de hoge temperaturen in de war. Op verschillende plaatsen komen zelfs bomen tot bloei die normaal pas in het voorjaar bloeien. Afgelopen week kwamen kwam het zelfs al tot overlast voor hooikoortspatiënten. Door de neerslag valt de overlast mee.

Ook komende tijd geen teken van de winter

Wie erop had gehoopt eindelijk profijt te hebben van zijn winterbanden of net gekochte snowboots komt bedrogen uit. Ook voor de komende tijd staat er geen winterweer op het programma. Voor de komende 10 dagen laat de verwachting van weeronline.nl nauwelijks nachtvorst zien en komen de middagtemperaturen veelal uit rond 10 graden. Regelmatig valt er een bui.

De winter verloopt tot nu toe veel te warm. Met 6.0 graden staat deze winter op de 6e plaats van warmste winters ooit tot nu toe. De warmste winter tot nu toe staat op naam van 2007 met 6,6 graden. Toen vroor het in slechts 15 nachten in de maanden december, januari en februari.

Ook december was al ruimt te warm. Met een gemiddelde van 5,9 graden eindigde de maand op de 6e plaats als het gaat om warmste decembermaanden.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.