Column Lokaal Belang Lingewaard: Een bruisend hart…

Momenteel staan drie multifunctionele accommodaties binnen Lingewaard in het centrum van de aandacht. Zowel in Gendt (Providentia), Huissen (Stadhues) als Bemmel (Donatuskerk/De Kinkel) wordt gewerkt aan het realiseren ervan. Sinds afgelopen week is er een duidelijke wending zichtbaar…

In de afgelopen jaren heeft Lokaal Belang Lingewaard zich ingezet voor een bruisend Providentia. Dit mooie pand, dat Gendt zo kenmerkt, werd in 2001 door de gemeente gekocht om er een mooi centrum voor Gendt van te maken. Vele plannen passeerden de revue, met mogelijkheden en onmogelijkheden, tot zelfs het schrappen van alle plannen door een vorig college. 

En nu, dankzij de inzet en inbreng van de Gendtse samenleving, het ineenslaan van handen van verschillende verenigingen, is het zo ver. In de raadsvergadering van 6 februari a.s. zal de hamer vallen om Providentia met voorrang te ontwikkelen. Gendt verdient dit, na zoveel geduld gehad te hebben. 

In Huissen lijkt het er op dat ook de initiatiefnemers van het Stadhues overeenstemming met elkaar hebben bereikt. Gelukkig. Dat betekent dat er ook in Huissen een bruisend centrum komt en dat er beweging in het centrum volgt. Want na het vertrek van de ambtenaren en na het vertrek van AH is Huissen-centrum rustiger geworden. Door de ontwikkeling van het Stadhues komt hier in positieve zin verandering in. Wanneer de plannen klaar zijn, kan ook Huissen rekenen op een volmondig ja in de gemeenteraad. 

In Bemmel zullen eerst nog enkele onderzoeken plaats moeten vinden. Een ‘schoenendoos’ in een kerk of een ‘vernieuwbouwde’ Kinkel. Wat moet het worden? Initiatiefnemers zijn het nog niet met elkaar eens. Pas wanneer er een eenduidig ja in Bemmel klinkt, kan ook voor die kern een positief  advies gegeven worden.

Lokaal Belang Lingewaard ziet haar jarenlange inzet eindelijk beloond.

U stemt toch ook LIJST 2? 

Lokaal Belang Lingewaard: Actief, Betrokken en Correct


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties