Nu ook oplaadstation in Bemmel

Foto:

BEMMEL – In navolging van Huissen en Gendt kent nu ook Bemmel een oplaadstation met 2 openbare oplaadpunten, goed voor het gelijktijdig opladen van vier elektrische voertuigen. Gisteren, woensdag 10 november stelde wethouder Theo Peren het oplaadstation, op het Kinkelplein, in gebruik.

Al ruim twee jaar spant gemeente Lingewaard zich in op het terrein van duurzaamheid. In die periode zijn er al diverse acties en duurzaamheidsmaatregelen in gang gezet. Maatregelen die zich vooral richten op de burger om in te spelen op duurzame gedragsverandering zoals daar zijn de inkoopactie voor zonnepanelen, de subsidie voor woningisolatie en het energiebewust maken van inwoners.

Daarnaast wil ook de gemeente het elektrisch vervoer binnen haar gemeentelijke grenzen bevorderen. Immers, elektrisch vervoer verbetert de luchtkwaliteit, het is stiller en stoot geen CO2 uit. Zelf maakt de gemeente gebruik van twee elektrische scooters en twee

elektrische auto’s . Omdat het gebruik van elektrische voertuigen toeneemt, mag worden verwacht dat ook de vraag om openbare laadvoorzieningen zal toenemen. In dat beeld is het logisch dat ook in Bemmel nu oplaadvoorzieningen zijn geplaatst. Het oplaadstation levert groene stroom.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.