Jongeren aan de slag met de jongerenvoucher

Foto: Lingewaard Nieuws

LINGEWAARD – Werkloze jongeren die hun zoektocht naar een baan een nieuwe impuls willen geven, kunnen zich tot 1 oktober 2015 aanmelden via www.jongerenvoucher.nl. De voucher, die een waarde vertegenwoordigt van 1.250 euro, is voor de jongeren een mooie binnenkomer bij een werkgever die zij zelf gaan benaderen.

Financiële prikkel

De jongerenvoucher is een instrument om meer jongeren aan het werk te helpen in de regio Gelderland Midden. Het is een financiële prikkel voor werkgevers die het eenvoudiger maakt om te investeren in jong talent. Eind vorig jaar meldden werkgevers zich om een voucher aan te vragen. Nu zijn de rollen omgedraaid. Niet de werkgever, maar de jongere zelf is aan zet.
Werkgevers kunnen nog wel hun interesse voor een jongere met een voucher aangeven via de website. Met behulp van de bestaande kanalen en contacten wordt dan actief gekeken naar een mogelijke match.

Werk maken van toekomstdromen

Jongeren kunnen zich aanmelden via www.jongerenvoucher.nl en ontvangen vervolgens tips en informatie over het vinden van een plek.

Op de website staan de spelregels en is een stappenplan te vinden. Om het gemakkelijker te maken voor de jongere om een werkgever te benaderen, zijn er hulpmiddelen beschikbaar zoals een flyer over de jongerenvoucher en een aantal voorbeeldalinea’s voor in een sollicitatiebrief.

De Jongerenvouchers worden gefinancierd door de Provincie Gelderland.

Bron: Gemeente Lingewaard

Reacties