KidsGeldWijs: Leuk, leerzaam en nu op elke tablet

De KidsGeldWijs App is een leuke en leerzame app van de Rabobank voor uw tablet. Op een speelse manier leren kinderen de waarde van geld. U kunt de app downloaden op een iPad en Androidtablet: meer dan achtduizend gebruikers gingen u voor.

Voor zes- tot elfjarigen
De KidsGeldWijs App leert kinderen tot elf jaar spelenderwijs hoe je omgaat met geld. In hun eigen kluisje proberen kinderen genoeg geld bij elkaar te sparen voor hun spaardoel. MoneyCoach Yvette begeleidt de kinderen met handige tips en trucs.
Ouders doen mee
Uw kinderen kunnen sparen, uitgeven en geld verdienen met klusjes, maar ook ouders hebben een belangrijke rol. U kunt wekelijks zakgeld geven en klusjes afspreken waarvoor uw kind geld ontvangt. U bevestigt deze klusjes met een contractje.
Verder kunt u van ieder kind bekijken waarvoor ze sparen. Via de berichtenfunctie ziet u meteen wanneer een actie van u gewenst is.

Leren omgaan met geld

De Rabobank vindt het belangrijk dat kinderen goed leren omgaan met geld. Kinderen die jong leren omgaan met geld, komen later minder vaak in de financiƫle problemen. Deze app kan een handig hulpmiddel zijn om het gesprek aan te gaan over zakgeld, sparen en uitgaven. Kinderen leren eerst te sparen voor ze geld kunnen uitgeven en maken spelenderwijs kennis met het beheren van hun gespaarde geld.

ef.