Kansen op warmer weer toegenomen

Foto: Publiek Domein

Echt heet zomerweer lijkt het nog niet direct te worden, maar het wordt eind komende week wel weer 20-25 graden met behoorlijk wat zon volgens Weeronline.

Nu ‘te koud’

De normale middagtemperatuur voor de tweede helft van juni ligt rond 20 graden. Dit hebben we de afgelopen dagen niet gehaald. De maximumtemperatuur lag op de meeste plaatsen tussen 15 en 18 graden. Vandaag en dinsdag moeten we het met maximaal 16 graden doen. Zeker vandaag is het daarbij herfstachtig te noemen met veel buien en behoorlijk wat wind.

Woensdag en donderdag worden dagen met wolken, zon en een kleine buienkans. Daarbij ligt de middagtemperatuur woensdag nog net onder de 20 graden, maar donderdag er op de meeste plekken al iets boven.

Redelijk zomerweer

Vanaf vrijdag wordt de verwachting onzeker, maar de kansen op heel nat of te koud weer zijn nihil. Vanaf de maandag na volgend weekend is er ook een kleine kans (circa 20%) op echt zomerweer met veel zon en maxima (ruim) boven de 25 graden. Het meest waarschijnlijk scenario is echter ‘redelijk zomerweer’ met maxima rond 23 graden, regelmatig zon en slechts een enkele keer een bui.

Reacties