Dagtocht naar klooster Graefenthal in Duitsland?

Foto: Klooster Graefenthal

GENDT – Op zondag 31 mei a.s. organiseert de Historische Kring Gente een dagtocht per bus naar klooster Graefenthal, gelegen tussen Asperden en Goch in Duitsland. Gaat u mee?

Klooster Graefenthal werd in 1248 gesticht door graaf Otto II van Gelre. Het Cistercienzer vrouwenklooster aan de Niers had gedurende de middeleeuwen een aantal gebieden in Gendt en omgeving in bezit. Gedurende 125 jaar werden leden van de familie Van Gelre er begraven. Otto II was degene die Gendt in 1233 stadsrechten had gegeven en zijn hooggraf is nog op het landgoed te bewonderen. De laatste jaren zijn er diverse gebouwen van het klooster gerestaureerd en ontvangt het landgoed steeds meer bezoekers.

Vanaf 10.45 wordt vertrokken vanaf Villa Ganita, het kringgebouw, aan de Nijmeegsestraat 19 te Gendt. Bij de tocht is een uitgebreide lunch in het klooster en koffie en gebak na afloop van de rondleiding aldaar inbegrepen. Rond 17.00 uur komen de deelnemers weer terug in Gendt.

Dankzij  een subsidie van de Euregio  is de prijs voor leden met eventueel één introducé € 20,- per persoon. Niet-leden betalen € 25 ,– per persoon.

Inschrijving gebeurt door het betreffende bedrag vóór 1 mei 2015 over te maken op rekening NL93RABO0116426705 van de Historische Kring Gente onder vermelding van uw naam en adres. U krijgt een bevestiging.

Meer informatie over de dagtocht staat op de website van de kring www.historischekringgente.nl.

klooster Graefenthal 2

Reacties