Programma Koningsdag 2015 Bemmel

Foto: Oranjecomite Bemmel Ressen

BEMMEL – Net als in voorgaande jaren zal het Oranjefeest gevierd worden op Het Kinkelplein en het aangrenzende Zwitserseplein. De voorafgaande Koningsnacht op het Zwitserseplein wordt georganiseerd door café ’t Hertenkamp, café de Roskam en café 61.

In de feesttent aldaar treedt de band Summerland op; een garantie voor een gezellige avond. Tevens is de feesttent op Koningsdag geopend voor een hapje en een drankje en zal vanaf 15.00u de band Van Gennep de muziek verzorgen. De entree is op beide dagen gratis.

Het programma van Koningsdag 2015

  1. Optocht met versierde fietsen, rolstoelen, karren of skelters, begeleid door drumfanfare Eska, Oldtimer tractoren rijden achter de stoet aan. Prijzen voor de mooist versierde fietsen.
  2. Vrij zwemmen voor kinderen vanaf groep 3: in het bezit van minimaal zwemdiploma A.
  3. Badmintonnen en volleyballen in sporthal de Bongerd. Maak kennis met deze sporten en speel wedstrijdjes. Zaalschoenen verplicht, rackets en shuttles zijn aanwezig. Georganiseerd door Badminton Club Bemmel en Volleybal vereniging Kidang Bemmel.
  4. Straattekenwedstrijd op het Kinkelplein.
  5. Vlooienmarkt voor volwassenen.
  6. Oranje Kinder-vrijmarkt met kinderspelen en diverse gratis attracties zoals schminken door KDV Zonnekinderen, hele grote klimrots, lasergame, klimglijbaan, jungletrack hindernisbaan, kinderland, springkussen, werpspel, ritje in een huifkar, limonade-tap, groene zeepbaan en voetbalspel. Suikerspin maken voor vijftig cent. Zelf een kleedje meenemen voor de vrijmarkt om op te zitten!
  7. Oldtimertractoren bekijken.
  8. Ballonnenwedstrijd. Deelnemerskaarten kan je afhalen bij ijssalon Maarten Liet, Dorpsstraat 50a te Bemmel.

Tijdschema

09.30u Een uur zwemmen en waterspelen in het zwembad van Laco sportcentrum Lingewaard.

10.00u Verzamelen feestelijke fietsoptocht bij zorgcomplex de Gouden Appel (Liduina).

10.00u – 12.00u Badmintonnen en volleyballen in sporthal de Bongerd.

10.30u Vertrek fietsoptocht met fanfare.

10.00u Begin vlooienmarkt voor volwassenen. Voor de mooist versierde kramen zijn er enkele leuke prijzen beschikbaar. Info voor deelname op www.oranjecomitebemmel.nl/vlooienmarkt.htm

10.30u Een uur zwemmen en waterspelen in het zwembad van Laco sportcentrum Lingewaard.

11.00u Aankomst fietsoptocht en Oldtimers op het Kinkelplein.

11.30u Prijsuitreiking voor de 3 mooist versierde fietsen, rolstoelen, karren of skelters.

11.30u – 13.00u Straattekenwedstrijd op het Kinkelplein

(Krijt af te halen bij de stand van het Oranje Comité, traktatie na inleveren krijt)

13.15u Prijsuitreiking voor de mooiste straattekeningen.

13.30u – 17.00u Gratis kindervrijmarkt en kinderfestiviteiten.

17.15u Ballonnenwedstrijd (prijsuitreiking medio juni 2015).

De route van de fietsoptocht is als volgt

Vanaf zorgcomplex de Gouden Appel, LA Dorpsstraat, LA Oostervelden, RA Dr. Bouwdijk Bastiaansestraat, RA Beukenlaan, RD Willem Jansenstraat, RD Leemkuilselaan, RA Dorpsstraat, LA Van Ambestraat, LA Kinkelplein.

Er staan juryleden langs de kant van de weg die beoordelen wat de mooiste fiets, skelter of step is. Stuur voor deelname aan de fietstocht, een mailtje naar info@oranjecomitebemmel.nl onder vermelding van naam en leeftijd. Deelnemers krijgen een deelnemerskaart teruggemaild die op de fiets bevestigd dient te worden.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Koningsdag-activiteiten. Deelname en attracties voor kinderen zijn gratis.

Reacties