De mooiste koe van Over-Betuwe heet Lucky Shot 6

Foto: Familie Giesen

ANGEREN – De koe Het Meer Lucky Shot 6 is afgelopen week uitgeroepen tot Miss Over-Betuwe 2015. Lucky Shot is een koe van de familie Giesen uit Angeren en kreeg deze prestigieuze titel naar aanleiding van een videokeuring. De fokclub Over-Betuwe organiseerde deze videokeuring voor de zevende keer.

Tijdens een videokeuring presenteren melkveehouders uit de regio koeien gewassen en geschoren voor een deskundige jury en maakt tegelijkertijd een professionele cameraman filmopnamen. De winnaar werd tijdens het tonen van de film met alle deelnemers in Valburg bekend gemaakt.

“Lucky Shot heeft gewonnen omdat het een koe is met een fantastisch uier en ze heel soepel beweegt”, zo legt jurylid Gerrit de Groot uit. De Groot was blij verrast over de kwaliteit van de koeien. “Lucky Shot won bij de groep oudere koeien waar ik Eastland Remie 114 als reservekampioene aanwees. Deze koe Remie van de familie Oosterink uit Angeren kreeg al negen kalveren, maar zag er ondanks haar elfjarige leeftijd nog supergezond en sterk uit.”

Bij de jonge koeien wees de Groot Lena 123, een koe van Eugene Hoppenreijs uit Elst aan als winnares en kreeg De Crob Bella 9892, wederom van de familie Giesen uit Angeren, de reservetitel.

De Groot prees ook nog de jongelui die zich actief hadden ingezet. Zo liep Roy Cheizoo met zijn koe Samora voor de camera en lieten Jelle Blom en Fenna Oosterink kalfjes zien aan de jury. “Je ziet dat iedereen echt zijn best doet om deze keuring tot een succes te maken'”, aldus De Groot.

Reacties