Antwoorden op uw vragen over de containerlediging 2015

Foto: Lingewaard Nieuws

LINGEWAARD – Zoals u intussen waarschijnlijk wel weet is per 1 januari 2015 het nieuwe afvalinzamelbeleid ingegaan. Veel huishoudens hebben daarvoor een extra minicontainer ontvangen. Hierna vind u de antwoorden op de vragen die u mogelijk nog heeft.

De minicontainer is bestemd voor restafval. De duocontainer wordt vanaf 2015 gebruikt voor gft- en plasticafval. De inzameling van glas en oud papier blijft ongewijzigd.

Tijdens de eerste inzamelenronde moeten alle containers zijn overgestapt van rest- en Gft-afval naar plastic- en Gft-afval.

Legen van containers

Een belangrijke wijziging is dat de containers om en om, tweewekelijks en op dezelfde dag worden geleegd. Dat wil zeggen: wordt uw restafvalcontainer op dinsdag in de even weken geleegd? Dan wordt uw duocontainer op dinsdag in de oneven weken geleegd. In de afvalwijzer, die u halverwege december ontvangt, vindt u meer informatie over de ophaaldagen.

Antwoord op uw vragen!

Heeft u vragen over het nieuwe afvalinzamelbeleid? Kijk dan hierna bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u mailen naar gaanvoorgrondstoffen@lingewaard.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een antwoord op uw vraag.

Reacties