‘Nog 14 uur om te chipknippen’

Foto:

De Chipknip stopt vandaag. Maar geen zorgen, Banken storten begin 2015 het nog resterende Chipknip-saldo terug op de betaalrekeningen van hun klanten. Mocht u niet te lang willen wachten op uw saldo, vandaag is de laatste dag om zelf terug te storten.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een resterend Chipknip-saldo automatisch terug te storten. Bijvoorbeeld omdat de bijbehorende rekening niet meer bestaat.

Mensen die in 2015 na de uitbetaaldatum van hun bank niets hebben ontvangen maar dat wel hadden verwacht, kunnen hierover contact opnemen met hun bank. Dat meldt eigenaar Currence.

Mocht u niet zo lang willen wachten, kunt u het saldo alsnog terug laten storten bij een oplaadpunt. Het Chipknip-saldo staat dan binnen twee werkdagen weer op uw bankrekening.

Steeds meer Nederlandse banken verstrekken betaalpassen of mobiele telefoons waarmee u kleine bedragen contactloos kunt betalen. Dus zonder een betaalpas in een betaalautomaat te steken. Zonder pincode in te hoeven voeren. Het gaat hier om bedragen onder de €25,-

Het is niet nodig om van te voren saldo op te laden, zoals bij de Chipknip wel het geval was.

Vooral dalende cijfers

 betaal

betaal

Reacties