Uitbuiktocht op 2e kerstdag in de Gendtse Polder

Foto: uitbuik lingewaard

GENDT – Ook dit jaar is er weer de gelegenheid om het binnen zitten op een prima manier af te wisselen met een activiteit in de buitenlucht. Gidsen van IVN RijnWaal gaan, zoals ieder jaar, weer op stap in de Gendtse Polder.

De ganzen en vooral de kolganzen zijn volop aanwezig, maar ook de grote zilverreigers zien we sinds de oktober zeer regelmatig. Daarnaast kunnen we de verschillende mezen, kool-, pimpel en staartmees zien vliegen, en ook de vinkensoorten laten zich niet onbetuigd en pikken een zaadje mee.

Ook al is het nog niet echt winterweer te noemen, toch zijn de kramsvogels al gesignaleerd en doen ze zich tegoed aan de bessen van onder andere de meidoorn. De bever pakt zo nu en dan wel een wilgenboom, Maar door de gunstige zomer was het voedselaanbod geen probleem en de noodzaak voor het omknagen van wilgen was dan ook veel minder. Maar andere sporen van deze knager zijn er uiteraard wel te ontdekken.

Buiten deze opsomming zullen we ongetwijfeld nog meer interessante ontdekkingen doen waarover veel te vertellen is.

Deze ‘uitbuiktocht’ is zeker geschikt voor kinderen maar helaas minder geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn, het kan op plaatsen nogal drassig zijn.

Nieuwsgierig geworden naar dit unieke stukje natuurgebied, dan hopen wij u ook te mogen begroeten op deze 2e kerstdag voor een leuke en onderhoudende wandeling.

  • Startpunt: Ruimzicht, aan de afrit Waaldijk – Markt, Gendt.
  • Starttijd: 14:00 uur, duur 2 uur.

Tip: Zorg voor waterdicht schoeisel en afhankelijk van het weer voor warme kleding en als u in het bezit bent van een verrekijker neem deze zeker mee.