SP tevreden met wijziging strategie bedrijventerreinen

Foto:

Donderdagavond lag het voorstel strategische visie bedrijventerreinen Lingewaard voor. De raad stemde tot tevredenheid van de SP fractie in met het voorliggende college voorstel dat voorzag aan het loslaten van de strenge segmentering van Agropark II en het verbreden van de bestemming van Bergerden.

De SP is niet alleen de partij van betaalbare goede zorg, onderwijs, betaalbaar wonen en duurzaamheid  maar ook voor echte banen. Voor die banen heb je natuurlijk wel ruimte voor ondernemers nodig. Ruimte is er voor bedrijven genoeg in Lingewaard maar soms zijn die ook gekoppeld aan een bepaalde bedrijvigheid waar niet voldoende vraag meer naar is. Zo ook voor Agropark II waar louter Agro-gerelateerde bedrijven welkom waren.

Terwijl de vraag van Agro-gerelateerde bedrijven wegbleef werden verschillende niet Agro-gerelateerde ondernemingen weggestuurd. Hierdoor liep Lingewaard niet alleen werkgelegenheid mis maar bleef het ook onnodig met gronden, bedoeld voor de verkoop, zitten. Het vasthouden aan de strenge segmentering van Agropark II was de SP een doorn in het oog en werd derhalve ook mee genomen in het verkiezingsprogramma.

Wat de SP betreft namen we zo gauw als mogelijk afscheid van de strenge segmentering van Agropark II en werd de bestemming van Bergerden verbreed. En zo geschiedde donderdagavond aangezien een meerderheid in de raad op dezelfde lijn lag. Zeker met het oog op het doortrekken van de A15, waardoor Lingewaard voor bedrijven strategischer komt te liggen is dit de meest verstandige keuze.

SP Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.