Wereldlichtjesdag gemeente Lingewaard

BEMMEL – Sinds 1997 wordt op elke 2e zondag in december wereldwijd “Children Memorial Day”, oftewel Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld een kaars aan ter nagedachtenis aan hun overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind moeten missen en laat zien dat je niet alleen bent met je verdriet. 

Het is een traditie die langzaam maar zeker de hele wereld over gaat en steeds meer navolging krijgt. Ook dit jaar willen wij daarbij aansluiten door vandaag, 14 december, een herdenkingsbijeenkomst te organiseren:

om 18.45 uur in de Minkhof, Molenwei 57 te Bemmel.

– met medewerking van harpiste Anouk Platenkamp –

Een ieder is welkom! Het maakt niet uit op welke leeftijd (jong of volwassen) of hoe lang geleden je kind is overleden. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en in je gedachten. 

We vinden het fijn om te weten hoeveel mensen er komen en vragen u daarom ons vóór 12 december te melden of en met hoeveel personen u komt. Dat kan via onze onderstaande mailadressen. Voor meer informatie kunt u daar uiteraard ook terecht.

Wij zorgen voor de kaarsen.

Monique Manders van Praktijk Leefkunst verlies- en rouwbegeleiding

www.praktijk-leefkunst.nl | monique@praktijk-leefkunst.nl Tel. 0643940492

Joke van Eck van Markant ritueelbegeleiding

www.markantinfo.nl | markant@glazenkamp.net Tel. 0624280780

Joke van der Krans en Jalb Schut van Tumulus uitvaartverzorging

www.tumulus.nl | info@tumulus.nl | Tel. 024-3258440

Huissen

Ook in Huissen wordt aandacht besteed aan Wereldlichtjesdag en wel door Stichting Gedenkpark Huissen. Zij bieden bij het herdenkingsmonument om 19.00, in een korte lichtceremonie, de gelegenheid om een kaarsje voor je overleden kind(je) aan te steken. 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.