Huissen bij Kaarslicht!

HUISSEN – Vandaag, 13 december, 2014 is het weer zover, de 9e editie van Huissen bij Kaarslicht. Het centrum van het gezellige Huissen is dan weer verlicht met vele honderden kaarsen. Speciaal daarvoor is de straatverlichting gedoofd. Met optredens van meer dan 30 koren en muziekgezelschappen is er op verschillende locaties prachtige kerstmuziek te horen. 

De goed bezette kerstmarkt met ongeveer 60 kramen, door het gehele centrum verspreid zorgt voor een gezellige drukte en om de sfeer nog meer te verhogen wordt de bezoeker verwend met heerlijke mid-winterse hapjes en drankjes. Zo staat traditiegetrouw de Oudhollandse oliebollenkraam op de Markt in Huissen.

Duizenden bezoekers wisten afgelopen jaren “Huissen bij kaarslicht” te vinden.

Kerstmarkt

De speciale kerstmarkt loopt door het gehele centrum. De kramen worden geplaatst in de Vierakkerstraat, de Markt, Langestraat en op het Raadhuisplein.

De kerstmarkt duurt van 16.00 uur tot 21.00 uur. 

p08wlo5vs661azfal1xe688kg

Waar

In het centrum van het gezellige Rijnstadje Huissen wordt elk jaar een kaarslichtroute uitgezet. Het gehele centrum is dan verlicht door kaarsen die op straat geplaatst worden.

Veel centrumbewoners zullen hun huizen alleen met kaarslicht verlichten. Het geheel geeft een warm en sprookjesachtige uitstraling.

Op deze avond vindt er ook een kerstmarkt plaats en de winkels zijn geopend tot 21.00 uur.
Markante gebouwen zoals de Antoniuskapel en het Klooster worden speciaal uitgelicht met kaarsen.

De speciale kerstmarkt loopt door het gehele centrum. Zo’n 75 kramen worden geplaatst in de Doelenstraat, van Neercasseltstraat, Mariaplein, Lange Kerkstraat, Vierakkerstraat, de Markt, Langestraat en op het Raadhuisplein. 

idzbu4gv74ew8gyokiyikt8wa

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.