Inloopbijeenkomst in Angeren over ViA15

Rijkswaterstaat organiseert inloopbijeenkomsten om u bij te praten over project ViA15. Medewerkers van Rijkswaterstaat zijn aanwezig om vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld over geluid of onroerend goed. U kunt de bijeenkomsten in Angeren bezoeken.

Project ViA15 bestaat uit het aanleggen van een nieuwe weg tussen knooppunt Ressen en de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Ook het verbreden van de A15 tussen knooppunt Valburg en knooppunt Ressen en het verbreden van de A12 tussen knooppunt Ouddijk en Duiven is onderdeel van dit project.

In juli 2013 heeft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de definitieve bestuursovereenkomst over de A15 met de provincie Gelderland en de Stadsregio Arnhem Nijmegen getekend. Daarmee staat vast dat de nieuwe weg en de verbredingen er komen. Ook de ligging van het tracé van de nieuwe weg staat nu nagenoeg vast (zie onze eerdere berichtgeving).

Het gekozen tracé ziet er als volgt uit: de nog ‘doodlopende’ A15 wordt als autosnelweg met 2×2 rijstroken van knooppunt Ressen doorgetrokken langs de zuidkant van de Betuweroute. Vlak voor Boerenhoek kruist de snelweg de Betuweroute bovenlangs naar een noordligging om vervolgens met een brug het Pannerdensch Kanaal over te gaan. Bij Groessen gaat de A15 (half)verdiept met een bocht om de wijk Diesfeldt heen waarna de snelweg via een halfverdiepte ligging uitkomt op de A12 bij een nieuw knooppunt tussen Duiven en Zevenaar.

2014-01-2812-56-28

Rijkswaterstaat werkt de Bestuursovereenkomst nu verder uit. Dat gebeurt in de vorm van een Ontwerp Tracé Besluit (OTB). Als dat OTB gereed is kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen. Dat OTB zal naar verwachting aan het eind van 2014 klaar zijn.

Omdat dat nog geruime tijd duurt, wil Rijkswaterstaat u over de stand van zaken bijpraten. U kunt onder meer de ligging van de toekomstige weg en de verbreding van de A12 en A15 op een kaart zien. Op veel vragen zijn echter nog geen antwoorden: het is nadrukkelijk een stand van zaken.

Tijdens de bijeenkomsten is er geen plenaire presentatie: u kunt binnenlopen op het tijdstip dat het beste voor u uitkomt. 

U bent van harte welkom tussen 16.00 en 21.30 uur in het Kulturhus Emmastraat 23 in Angeren.

(bron: viA15)

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties