TOP Film: A Royal affair

Sterk Deens romantisch kostuumdrama gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis die de Deense monarchie op haar grondvesten deed schudden.

In het achttiende eeuwse Denemarken “regeert” koning Christian VII. Hij is schizofreen, zodat de feitelijke macht ligt bij de hem omringende adel een geestelijkheid. De intelligente jonge prinses Caroline Mathilde wordt uitgehuwelijkt aan koning Christian, maar beiden zijn niet gelukkig in deze verbintenis.

Dan verschijnt huisarts Johann Friedrich Struensee (Mads Mikkelsen) aan het hof, en hij blijkt tot de krankzinnige koning door te kunnen dringen. Hij en de koningin discussiëren over de boeken van verlichte schrijvers en vinden elkaar hierin. Bewust van zijn positie, grijpt idealist Struensee de kans om via de koning de ouderwetse regelgeving van Denemarken te veranderen.

De conservatieve kliek rond de koning ziet dit met lede ogen aan, en wacht op een manier om hem ten val te brengen. Die gelegenheid komt: Een verboden liefde die het begin van een revolutie betekent en het land voorgoed zal veranderen.

Aanvang om 20.00 uur, foyer open om 19.30 uur. 

Kaarten 5,00 euro.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties