Officiële opening kunstgalerie door burgemeester in winkelcentrum De Assenburg

Ruim twee jaar geleden heeft ‘Kunst aan Huis Bemmel’ een succesvolle route gehouden langs de huizen en ateliers van Bemmelse kunstenaars. Honderden bezoekers namen deel aan deze kunstroute.

Afgelopen zomer was ‘Kunst aan Huis Bemmel’ een onderdeel van de grote kunstmanifestatie ‘Het Geluk van Lingewaard’. Bij de evaluatie van dit project met de Bemmelse kunstenaars, kwam het voorstel te onderzoeken of er ook een blijvende expositie mogelijk was in een van de leegstaande winkelpanden in het centrum van Bemmel. In het voormalige pand van de firma Bongers in de Assenburgpassage bleek dit mogelijk.

‘Kunst aan Huis mag dit pand gebruiken om werken van zestien Bemmelse kunstenaars te exposeren. Met beperkte middelen en oog voor duurzaamheid is de afgelopen weken hard gewerkt om het pand in te richten. De deelnemende kunstenaars zijn trots op het resultaat  en willen dit graag laten zien.

cz60vydmsijcb0w586ivzb157

Het is een gevarieerde expositie, waarin verschillende kunstvormen geëxposeerd worden. Bewoners en bezoekers van Bemmel die gewend waren aan het leegstaande pand bij de ingang van het winkelcentrum, zullen verrast zijn door deze kunstexpositie. Dat geldt ook voor de gemeente Lingewaard die veel geld heeft gestoken in het vernieuwde winkelcentrum en nu met deze galerie een aandachtstrekker krijgt. 

Burgemeester Marianne Schuurmans heeft zich bereid verklaard om de officiële opening te verrichten op 25 januari om 11.00 uur. Daarna is er mogelijkheid zijn om de tentoongestelde kunst te bekijken en eventueel te kopen. Bij de opening zijn de verschillende kunstenaars aanwezig die allen bereid zijn om over hun werk wat te vertellen. 

ootkq0ouqfryqe0uyigwti0a1

Hierna is de galerie geopend op alle zaterdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Er zijn dan steeds minimaal twee kunstenaars aanwezig. Iedereen is welkom! Meer informatie staat op www.kunst-aan-huis.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties