Traditionele lampionoptocht in Bemmel

Omdat mooie tradities behouden moeten blijven en omdat er veel verzoek naar was continueert het Oranje Comité Bemmel-Ressen de jaarlijkse lampionoptocht. Deze is bedoeld voor alle kinderen tot en met 12 jaar om op die manier de 76e verjaardag van Prinses Beatrix te vieren! De start is om 18.30 uur vanuit cultureel centrum de Kinkel te Bemmel.

Vanaf 18.00 uur kunnen de kinderen voor 1 euro een lampion met verlichting kopen bij de kraam van het Oranje Comité in Cultureel Centrum De Kinkel. Meelopen met een zelfgemaakt exemplaar mag natuurlijk ook.

Om 18.30 uur vertrekt de optocht onder muzikale begeleiding van drumfanfare ESKA.

De tocht gaat dwars door het centrum van Bemmel en komt rond 19.00 uur aan op het plein bij Grand Café Lingehof  naast de Gouden Appel, waarna de hele stoet nog even dwars door het verzorgingshuis loopt.

Op het plein krijgen de deelnemertjes een gratis oliebol die is gebakken in een echte oliebollenkraam. Om de kleine handjes op te warmen is er gratis warme chocolademelk. De dames van het dweilorkest de Dreugtrommels zijn weer zo vriendelijk de gezellige afsluiting muzikaal te begeleiden.

Overigens staat Kim’s Snackhut (de oliebollenkraam) al om 14.00 uur op het plein bij de Gouden Appel waar de liefhebbers voor 50 cent een oliebol kunnen bemachtigen.

j0xf9mlle1851cp1b3rd6e34d

Route van de lampionoptocht

Via de basisscholen en peuterspeelzalen ontvangen alle kinderen en hun ouders een uitnodiging voor de lampionoptocht. Kinderen die buiten Bemmel op een basisschool zitten zijn ook van harte welkom om deel te nemen aan de optocht.

Net als voorgaande jaren staat er een leuke kleurplaat op de achterkant van de uitnodiging. 

qp558qjxhiu46uzl5j270t4y9

Kinderen die de kleurplaat op de achterkant van de uitnodiging het mooist of origineelst inkleuren maken kans op een leuk prijsje! De kleurplaat is ook HIER te downloaden.

In principe gaat de lampionoptocht altijd door, ook bij slecht weer. Alleen als het Oranje Comité de veiligheid van de deelnemers niet meer kan waarborgen, of in geval van bijzondere omstandigheden wordt de optocht afgelast. 

Kijk daarom voor de meest actuele informatie op www.oranjecomitebemmel.nl.

De lampionoptocht wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Bemap Houtmeel BV alsmede Jumbo Scheperskamp, Cultureel Centrum de Kinkel, Het Gemeente Nieuws, Grand Café Lingehof en SETO tekenwerk en plotservice; allen te Bemmel.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties