Dansgala Lingewaard en jubileum van De Geintrappers

Vandaag is het weer zover dan zullen ca. 250 danseressen hun kunsten vertonen op gardedans en de showdans in de Freestyle of thema/karakter gebied. Dit kan als solo, duo of groepsdans. Voor de eerlijkheid gebeurt dit in verschillende leeftijd categorieën t/m 8 jaar, 9 t/m 15 jaar en 16 jaar en ouder. Dit Dansgala wordt georganiseerd door carnavalsvereniging de Geintrappers. Alle deelnemende verenigingen zullen bovendien in een onderlinge strijd bepalen wie er met de nieuwe felbegeerde Geintrappers Wisseltrofee naar huis mag gaan.

Het afgelopen jaar is deze voor de 2e maal achter elkaar gewonnen door CV de Schuumneuzen uit Babberich. Als ze er nu weer in slagen om de wisseltrofee te winnen mogen ze de troffee definitief mee naar huis nemen. 

Tijdens het eerste dansgala, dat georganiseerd werd ter ere van het 33 jarig jubileum van CV De Geintrappers, waren er 100 danseressen van de partij. Tegenwoordig zijn er tussen de 250 en 280 dames aanwezig om hun danskunsten te vertonen. Dit is het maximale aantal, meer kleedruimte is er niet.

In het eerste jaar waren alleen verenigingen uit de gemeente Lingewaard vertegenwoordigd en dit groeide uit naar een landelijke vertegenwoordiging. Nu zijn we terug en geven voorrang aan verenigingen uit de gemeente Lingewaard. Inmiddels is er een wachtlijst ontstaan.

il44xwt4p150romp6ww1bi1dy

Dat het gala een dergelijke aantrekkingskracht heeft komt naast een strakke organisatie ook door de laagdrempeligheid. Er worden geen speciale eisen gesteld aan de kwaliteit van de dansen, zoals deze zijn opgesteld door de bond. Iedereen kan en mag meedoen. Dat neemt niet weg dat er ook toppers deelnemen. Verder is er voor elke groep, duo of solodanseres een beker beschikbaar en krijgt elke deelneemster een persoonlijke herinnering. Deze dag moet voor zowel de deelneemsters als bezoeker een feest worden. 

Locatie en tijdstip

Het dansgala wordt dit jaar voor de 2e maal gehouden in de Aula van het OBC op de Heister in Bemmel. Aanvang 10.50 uur. Het gala is omstreeks 17.15 uur geëindigd. De zaal is open om 10.00 uur.

Entree

De entree voor volwassenen is € 3,00 en voor kinderen € 1,00.

Informatie

Voor informatie kunt u bellen met 0481 – 464624 of kijk op de Geintrappers internetsite.

U kunt er ook rustig de foto’s van het vorige gala bekijken.

ndgqvsoy6hl6rff7x5yfkk39y

Foto’s: Geintrappers 2013.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties