Arie Boomsma over ‘Troost’ in Dominicanenklooster

De openingsmanifestatie van de Maand van de Spiritualiteit vindt dit jaar plaats in het Dominicanenklooster in Huissen van 9.30 tot 17.00 uur. Tijdens deze manifestatie staat het onderwerp van het Essay van de maand van de spiritualiteit centraal: Troost. In dit essay onderzoekt programmamaker Arie Boomsma aan de hand van persoonlijke herinneringen hoe hij troost ervaart bij tegenslag in zijn leven, zoals bij een relatiebreuk en bij de ziekte of dood van een dierbare.

Door middel van verschillende lezingen, muziek, workshops en een gezamenlijke viering wordt dit thema tijdens deze dag verder uitgediept. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zangeres Elske ter Lindert.

Auteur en programmamaker Arie Boomsma (KRO) schreef ter gelegenheid van de Maand van de Spiritualiteit het essay ‘Troost’. Aan de hand van persoonlijke herinneringen onderzoekt Arie Boomsma hoe hij troost ervaart bij tegenslag in zijn leven, zoals bij een relatiebreuk en bij de ziekte of dood van een dierbare. 

Sprekers

Naast Arie Boomsma komen Leo Fijen, hoofd RKK-zendtijd van de KRO, Wout Huizing, geestelijk verzorger medewerker stichting Reliëf, Henk Jongerius, dominicaan en dichter en Daan Westerink, verliesdeskundige, spreken over dit onderwerp. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zangeres Elske te Lindert. 

Maand van de spiritualiteit

De Maand van de Spiritualiteit is een initiatief van omroepvereniging de KRO, dagblad Trouw, magazine Zin en De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek CPNB. De initiatiefnemers van De Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij de groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op dit moment zien.

Dominicanenklooster Huissen ligt aan de Stadsdam 1 in Huissen; telefoon 026 3264422; info@kloosterhuissen.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties